Rijbewijs B

Alles over het rijbewijs halen.

Je bent op zoek naar alle informatie over het halen van het rijbewijs. We informeren je hier zo uitgebreid mogelijk. Natuurlijk kan het toch zo zijn dat je een antwoord op jouw vraag niet kunt vinden.

Geen probleem, mail of bel ons gerust.Wij zijn natuurlijk als rijschool bij uitstek een partij om je voor te bereiden voor de examens die je moet afleggen.

De examens leg je af bij het CBR verder heeft het RDW vervolgens de verantwoordelijkheid over het afgeven van rijbewijzen en het beheren van het rijbewijsregister.

Rijopleidingen en examens

Voor het rijbewijs B kun je kiezen voor twee verschillende praktijkexamens:

  • RIS Examen
  • Regulier examen

Vaak is het zo dat er voor het reguliere examen gekozen wordt, maar dat de opleiding helemaal of gedeeltelijk volgens de RIS methode gedaan wordt. Overleg hier over met de rijschool wanneer je hier meer over wilt weten.

Rijbewijs B

Het rijbewijs B geeft de volgende bevoegdheden:

Bevoegdheden: Met deze rijbewijscategorie mag u motorvoertuigen op vier wielen besturen met een maximale massa van niet meer dan 3.500 kg en niet meer dan 8 personen vervoeren (exclusief bestuurder). De aanhangwagen in deze rijbewijscategorie mag niet zwaarder zijn dan 750 kg. Hiervoor geldt 1 uitzondering: de aanhangwagen mag zwaarder zijn dan 750 kg, mits de combinatie met het trekkend voertuig niet meer is dan 3.500 kg.

 Voor het halen van het rijbewijs dien je eerst geslaagd te zijn voor het theorie-examen. Je kunt dit examen afleggen van 16 jaar.

Het praktijkexamen kun je afleggen wanneer je 17 jaar bent, dit gaat dan via 2toDrive. Je kunt dan gaan beginnen met lessen vanaf 16,5 jaar. Wanneer je niet aan 2toDrive mee wilt doen kun je vanaf 18 jaar het praktijkexamen afleggen.

Theorie-examen

Om het praktijk-examen te mogen afleggen zul je eerst het theorie-certificaat gehaald moeten hebben.  Je kunt gemakkelijk je theorie-examen inplannen. Dit doe je natuurlijk bij het CBR. Heb  je vragen of lukt het niet helemaal? Neem rustig contact met ons op.

Een gereserveerd examen kan wel verzet worden wanneer hier mogelijkheden toe zijn. Annuleren kan niet.